Sztuka tworzenia szykownie udekorowanych słodyczy jest aktywnie rozwijana przez masy. Dziś nie trzeba być profesjonalistą, aby potrzebować folii rantowej. Ten wspaniały produkt został zaprojektowany, aby stworzyć gładkie krawędzie i utrzymać je w idealnym stanie aż do momentu spożycia.
Folia rantowa i jej zastosowanie
Folia do tortów może być wykorzystana według własnego uznania – także do tworzenia ciast lub ich przechowywania – folia rantowa pozwoli Ci stworzyć produkty o idealnym kształcie.
Ponieważ idealnie gładkie krawędzie są niezwykle atrakcyjne dla oka. Możesz ich użyć do obramowania całych tortów i pojedynczych kawałków, bezików, żelków, ciastek i wielu innych.
Folia rantowa – zalety i zastosowania
Folia rantowa do ciast wykonana jest z materiału PVC. Materiał jest:
- całkowicie nieszkodliwy i nie reaguje z jedzeniem;
- wygodny do transportu i przechowywania;
- dobrze oddziela się od formy i samego produktu;
- bez warstwy klejącej dobrze przylega do boków ze względu na specyfikę konstrukcji;
- nadaje sztywność materiałom, które słabo zachowują swój kształt, nie obciążając jednocześnie wyglądu produktu;
- pozwala na spełnienie wymogów higienicznych;
- dobrze oddziela różne kawałki, nie mieszając się ze sobą i nie uszkadzając krawędzi;
- uniwersalny w zastosowaniu – może być stosowany do różnego rodzaju pieczywa i innych wyrobów cukierniczych;
Wystarczy użyć folii w procesie tworzenia, a atrakcyjność Twoich kreacji wejdzie na nowy poziom. Dla profesjonalnego cukiernika jest to obowiązkowe wyposażenie.
W końcu nie zawsze jest sens dekorować brzegi kremem. Nadanie swoim wypiekom efektownego wyglądu jest koniecznością.
Folia rantowa dostępna w ofercie na stronie https://sklep.polmarkus.com.pl/folia-rantowa