Folia do tortów i jej zastosowanie

Sztuka tworzenia szykownie udekorowanych słodyczy jest aktywnie rozwijana przez masy. Dziś nie trzeba być profesjonalistą, aby potrzebować folii rantowej. Ten wspaniały produkt został zaprojektowany, aby stworzyć gładkie krawędzie i utrzymać je w idealnym stanie aż do momentu spożycia.

Folia rantowa  i jej zastosowanie

Folia do tortów może być wykorzystana według własnego uznania – także do tworzenia ciast lub ich przechowywania – folia rantowa pozwoli Ci stworzyć produkty o idealnym kształcie.

Ponieważ idealnie gładkie krawędzie są niezwykle atrakcyjne dla oka. Możesz ich użyć do obramowania całych tortów i pojedynczych kawałków, bezików, żelków, ciastek i wielu innych.

Folia rantowa – zalety i zastosowania

Folia rantowa do ciast wykonana jest z materiału PVC. Materiał jest:

  • całkowicie nieszkodliwy i nie reaguje z jedzeniem;
  • wygodny do transportu i przechowywania;
  • dobrze oddziela się od formy i samego produktu;
  • bez warstwy klejącej dobrze przylega do boków ze względu na specyfikę konstrukcji;
  • nadaje sztywność materiałom, które słabo zachowują swój kształt, nie obciążając jednocześnie wyglądu produktu;
  • pozwala na spełnienie wymogów higienicznych;
  • dobrze oddziela różne kawałki, nie mieszając się ze sobą i nie uszkadzając krawędzi;
  • uniwersalny w zastosowaniu – może być stosowany do różnego rodzaju pieczywa i innych wyrobów cukierniczych;

Wystarczy użyć folii w procesie tworzenia, a atrakcyjność Twoich kreacji wejdzie na nowy poziom. Dla profesjonalnego cukiernika jest to obowiązkowe wyposażenie.

W końcu nie zawsze jest sens dekorować brzegi kremem. Nadanie swoim wypiekom efektownego wyglądu jest koniecznością.

Folia rantowa dostępna w ofercie na stronie https://sklep.polmarkus.com.pl/folia-rantowa