Jakie pucharki do deserów będą najlepsze do domowej kuchni?

pucharek do deserów

 W domowej kuchni niejednokrotnie patrzy się nie tylko na funkcjonalność akcesoriów kuchennych, mają one pasować do wystroju kuchni i rodzinnego stołu. Niezależnie od tego, o jakich naczyniach kuchennych mowa, liczy się ich wygoda i design. Nowoczesny wizerunek tych artykułów to cecha, na którą stawia coraz więcej pań domu, dzięki nim można szybko przygotować niejedno rodzinne…

Dlaczego warto mieć zawsze pod ręką czekoladę deserową?

Jedzenie czekolady jest z jednej strony przekleństwem, bo jedząc jej ogromne ilości możemy pogorszyć swoje zdrowie, włącznie ze wzrostem wagi, ale jednak któż z nas tego nie lubi? Spora część z nas jest łasuchami, która zrobi wszystko, żeby tylko podjeść sobie odrobinę pysznej czekolady. Jest wiele jej rodzajów i każdy z nas ma swoje preferencje,…

Najciekawsze smaki syropów do kawy Monin

monin syrop

Syropy Monin są znane na całym świecie, nie tylko dzięki swojemu doskonałemu smakowi i konsystencji, ale również przez wzgląd na ponad stuletnią tradycję, pielęgnowaną przez kolejnych właścicieli firmy. Niegdyś marka ta była jedynie produktem małej, rodzinnej firmy, jednak obecnie nawet najlepsi bariści świata stosują i zachwalają syropy do kawy Monin. To samo tyczy się krytyków…

Kupujemy termometr gastronomiczny

termometr gastronomiczny

Nie od dziś wiadomo, że termometr gastronomiczny ma swoje bardzo ważne miejsce w każdej kuchni. Wykorzystywany jest on do pomiaru temperatury mięs, czy też ciast. Nie każdy jednak wie, jak taki termometr powinno się wybierać. Jakie są zatem najważniejsze i najpopularniejsze rodzaje takich urządzeń, a także jakimi parametrami powinny się cechować dobre modele?

Domowy chleb – jaka forma będzie najlepsza?

Wypiekanie chleba w domu na nowo zaczyna cieszyć się popularnością. Samodzielnie przygotowane pieczywo, z możliwością spróbowania go, kiedy jest jeszcze ciepłe, nie może się równać sklepowym produktom. Jak wypiekać w domu idealny chleb dla siebie i bliskich? Liczy się nie tylko receptura, ale też odpowiednie przygotowanie – na czele z zakupem odpowiedniej formy.